Hei,
Olen Zheng Virolainen, 33-vuotias nainen, joka tulee Pekingistä Kiinasta. Opiskelen suomenkieltä koko ajan, varsinkin suuren osan ajasta opiskelen itsenäisesti sana kerrallaan. Toivon, että osaan kirjoittaa suomea kunnolla ja pärjään hyvin liiketoiminnan alalla lähitulevaisuudessa.
Minusta suomenkieli on todella erikoinen. Sen oppiminen kestää kauan, jos haluaa oppia suomea kunnolla ja monet ihmiset opiskelevat sana sanasta. Tarvitaan sinnikkyyttä, kärsivällisyyttä sekä tarpeeksi aikaa, jotta voi oppia ymmärtämään suomea hyvin.
Ymmärrän suomea hyvin, kun luen, mutta se on haastavinta kirjoittaa suomeksi itse. Esimerkiksi miten sanoista muodostetaan yhdyssanoja, miksi pitäisi olla kivilattia sen sijaan eikä kivenlattia…tiedän se on haastava suomalaisillekin, mutta se on todella kiinnostavaa.
Suomen kieli on vaikeampia kieliä maailmassa. Monessa kielessä ei tarvitse muuttaa sanalopussa mitään. Mutta suomen kielessä joka sana muuttuu tilanteiden mukaan. Esimerkiksi, verrattuna äidinkieleeni mandariinikiinaan, minä “wo”tulen “Hui” kotiin “jia”, jos halua sanoa hän tulee kotiin, se on yksinkertainen vaihtamalla vain sanan “wo”, eli Ta(hän) hui jia.
Se tuntuukin kivemmalta, kun osataan heti puhua uutta kieltä. Sen takia monet ihmiset luovuttavat helposti,kun yritävät oppia suomea vuoden.
Asia riippuu ihmisistä, jos ollaan oikein kiinnostuneita kielen oppimisesta, suomen kieli onkin hyvä vaihtoehto.
Toivon,että voin kirjoittaa omassa blogissani tarinoita suomeksikin. Kirjoittaminen on erittäin tärkeää minun elämässäni. Kirjoitetaan, kun ajatellaan.Tykkään todella analysoinnista, jolla voin tuoda esille omia ajatuksiani ja inspiroida muita. Kiinalaisessa sananlaskussa sanotaan, että elämä syntyy ajatuksista.
Minulla on oma blogini. Tällä hetkellä se on vain englanniksi, mutta olen todella innoissani, jos voin joskus kirjoittaa suomeksi, kun olen saanut lisää itsevarmuutta. Kirjoitan kaikista aiheista, joista olen kiinnostunut, erityisesti filosofiasta ja Kiinalais-Suomalaisesta liiketoiminnasta ja yhteistyöstä. Eli kirjoittaminen vapauttaa mieleni silloin kun olen ajatellut liikaa.
Olin kirjoittanut vastauksia suomeksi (Maisterin) pääsykokeessa rohkeasti vuonna 2018, mutta en päässyt sisään. Kirjoitan silloin tällöin sähköpostiviestejä työnantajalle. Lisäksi vastaan joskus kysymyksiin tai annan palautetta suomeksi LinkedIn:ssä, jossa voi laajentaa liiketoiminnan sanastoani.
Haluan kirjoittaa suomeksi hyvin lähitulevaisuudessa.Tavoitteeni voi tuntua vähän haastavalta, mutta kahden vuoden kuluttua haluan kirjoittaa yhtä hyvin kuin paikalliset suomalaiset kirjoittavat.
Zheng, 2019