Lasten hyvinvointi

Minusta se olisi todella surullista, jos lapset eivät saa tarpeeksi aikaa vanhemmiltansa Suomessa. Nykyajan elämän takia vanhemmuus puuttuu monista lapsiperheistä, joissa lapset jäävät yksin pahan olonsa ja yksinäisyytensä kanssa. Tämä on tositapahtuma Suomessa. Erityisesti kun talvi on niin pimeä, minulla on vaikea kuvitella sitä, miten lapsi voi olla yksin kotona tai mennä itse harrastuksiin. Lapset ovat vain lapsia. He tarvitsevat tukea, kiintymystä ja rakkautta vanhemmiltaan. Rahalla ei voi ostaa rakkautta, ei myöskään aikaa omien lastensa kanssa. Itse asiassa laatuaika lasten kanssa ei tarkoita sitä,että pitää ostaa kalliita matkoja tai tavaroita. Sitä vastoin on tärkeää viettää aikaa yhdessä.

Tuntuu vieläkin surulliselta, kun viime talvena eräänä päivänä tiesin lapseni ystävän olleen monta tuntia syömättä ja juomatta leikkimässä ulkona koulun jälkeen, niin kauan kunnes hänen yksinhuoltajaäitinsä tuli takaisin kotiin töistä.

Toisaalta ymmärrän hyvin sen, että nykyelämä on liian kiireinen. Vanhempien pitäisi olla koko ajan kilpailukykyisiä pystyäkseen kehittämään uraansa, koska asiat muuttuvat niin nopeasti. Teknologian kehitys antaa paljon hyvää mutta myös yhtä lailla huonoja vaikutuksia ja tuottaa haasteita. Kysymys on sitä, että miten jos tulevaisuudessa tekoäly korvaa ihmisten töitä?

Kun ennustamattomuus ja epävarmuus nykyelämässä on realistista, mutta toisaalta lapsemme tarvitsevat huomiota ja rakkautta. Ratkaisu pitää löytyä mahdollisimman pian.

Suosittelen lapsiperheitä proaktiivisesti rakentamaan tukiverkostoa ystävistänsä tai naapurustostaan pärjätäkseen arjessa, erityisesti kun lapset ovat kouluikäisiä. Lisäksi vanhemmat voivat harkita tekevänsä vähemmän töitä. Sen sijaan, he voisivat yrittää opiskella lisää.

On totta, että YH-perheellä on haasteita toimeentulon vuoksi. Silti pitää muistaa se, että lapsi on arvokkain lahjaa elämässä. Etsi tukea, opiskele ja työskentele ahkerasti, jotta voit nauttia yhdessäolossa lasten kanssa ja kasvattaa heitä samaan aikaan

%d bloggers like this:
close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star